Hisse Senedi Virmanlama Nedir, Nasıl Yapılır?

Hisse Senedi Virmanlama Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda “Hisse Senedi Virmanlama Nedir? Hisse virman ücreti ne kadar? hisse virman nasıl yapılır? Hisse senedi virman kaç günde hesaba geçer? Hisseler başkasına yollanır mı? Hisse virman dilekçe örneği var mı?” gibi sorulara cevap arıyoruz.

Hisse Senedi Virmanlama Nedir?

Hisse senedi virmanlama işlemi; elinizdeki mevcut hisselerinizin başka bir aracı kurumdaki hesabınıza veya başka birine yollanması işlemidir. Temelde başka bir hesabınıza yada başka birine para yollamaktan bir farkı yoktur. Yatırımcılar çoğunlukla çalıştıkları kurumlardan aldıkları komisyon oranı veya başka sebeplerle ayrılmayı düşündüklerinde hisselerini virmanlama işlemine başvururlar.

Hisse virman ücreti ne kadar?

Bu konu mevcutta çalıştığınız aracı kuruma, lot sayınıza ve portföyünüzdeki hisse senetlerinin çeşidine bağlı bir durumdur. Vakıfyatırım’daki hesabımdan 300 bin tl tutarında lotu olan tek şirketin hisselerini devrederken çok komik bir tutar ödediğimi hatırlıyorum.20-30 TL tutarlarında bir ücret ödemiştim yanılmıyorsam.(2020 Eylül)

Hisse virman nasıl yapılır?

Kurumdan kuruma değişen prosedürü olsa da bankalarda şubeye gidip dilekçe vererek virman sürecini başlatabililirsiniz. Yakınlar da şubesi olmayan aracı kurumlarda ise ilgili kurumdan alınan formun/dilekçe’nin doldurularak ıslak imza ile imzalanıp karşı tarafa yollanması sonucu virman işleminiz gerçekleştirilir.

Hisse senedi virman kaç günde hesaba geçer?

İş yoğunluğuna ve çalıştığınız kurumun iş ciddiyetine göre aynı gün içerisinde de gerçekleşebilir bir kaç gün zamanda alabilir.Vakıfyatırım da dilekçemi sabah verip aynı gün öğleden sonra Denizyatırım hesabımda hisselerimi görmüştüm.

Hisseler başkasına yollanır mı?

Hisse senetlerinizi yatırım hesabı açılışı yapılmış yani aktif bir yatırım hesabı olan herkese yollayabilirsiniz.

Hisse virman dilekçe örneği var mı?

İnternetteki mevcut hisse virman dilekçelerinin birçoğu güncel değildir ve her aracı kurum için aynı dilekçe örneği kullanılmaz. Bu yüzden virman işlemini gerçekleştireceğiniz aracı kurumdan dilekçenin güncel ve size uygun versiyonunu temin edebilirsiniz. Bu dilekçe örneği kurumdan kuruma farkılık gösterse de dolduracağınız bilgiler genelde şu şekilde olacaktır.

Adınız ve Soyad
Telefon Numarası
T.C. Kimlik Numarası
E-Posta Adresi
Yeni Aracı Kurumunuza Ait Kurum Kodu
Yeni Aracı Kurumdaki Hesap Numarası
Mevcut Hesapdaki Hisseler ve Lot Sayıları

Umarım yazımızı faydalı bulmuşsunuzdur takıldığınız konular için yazının altına yorum bırakabilirsiniz.
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.